Halmstad - Boka halkbana & risktvåan

Välkommen till Ljungby Halkbana

Letar du efter en halkbana i närheten av Halmstad? Välkommen att boka tid på Ljungby Halkbana.

Ledigatider: kontakta oss 0372-12020 så hjälper vi att boka in dig på en tid som passar dig.

På halkbanan i Ljungby så har vi får ni uppleva olika kritiska situationer dels för att uppleva hur bilen beter sig och framför allt hur du själv reagerar i en kritisk situation.Ni får dela upplevelser med varandra och diskutera kring problemen ute i verkligheten.   

Boka din halkbana hos oss så får du den tid som passar dig.Vi har körning varje dag. Maila eller ring 0372-120

Större bilder – vänligen klicka på fotot..

Vad innebär risktvåan?

Halkbana även kallat risktvåan ingår i den obligatoriska riskutbildningen för B-körkort.
Syftet med utbildningen är att du ska lära dig hur du beter dig i kritiska situationer. Du får lära dig hur bilen beter sig i på olika underlag och hur du manövrerar den på bästa sätt. Du kommer få lära dig vad du själv kan påverka i en kritisk situation.

För att bli godkänd i riskutbildning två måste du uppnå målsättningen som vi går igenom i den inledande teorin.

En dag på halkbanan

Den teoretiska delen genomförs inne i lektionssalen. Där kommer din utbildare som tar hand om dig för dagen ge en presentation av personalen och hur dagen kommer att se ut. Därefter genomförs den praktiska delen ute på halkbanan. När båda delarna genomförts så samlas vi återigen för att gå igenom dagen och de upplevelser vi haft.

Du kommer även att få testa på vår vältbil i säkerhetshallen. Där får du uppleva hur det känns att hamna upp och ner. Då kommer vi även att diskutera krockvikt och säkerhetsutrustningen i bilen.

Samt att ni får testa vår krocksläde och vikten av att använda säkerhetsbälte.

Att tänka på inför halkbanan

Du bör vara i slutet av din körkortsutbildning när du genomgår riskutbildning 2 för att kunna hantera bilen på bästa sätt. Gärna när du närmar dig din uppkörning. Att du har förståelse för vad vi går igenom är extremt viktigt, om du har språk och förståelsesvårigheter så måste du ha med dig en tolk som hjälper dig med att översätta. Under själva halkkörningen är det förbjudet att busköra. Du får inte prata i mobiltelefon under körningen.

Du ska alltid vänta tills du blir anropad av läraren samt vara delaktig i alla moment. Följ din lärares instruktioner och upprätthåll säkerhetsreglerna. Du bör även ha lämpliga skor.